Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Anhållen för knivmord i Tensta släppt

Polisens tekniker jobbar på mordplatsen vid en av ingångarna till Tensta centrum.
Polisens tekniker jobbar på mordplatsen vid en av ingångarna till Tensta centrum. Other: Janne Åkesson

Den person som anhölls, skäligen misstänkt för mordet på den 40-årige koranläraren i Tensta har redan släppts.

– Ett skott i mörkret, säger mannens försvarsadvokat Slobodan Jovicic. 

Polisen var mycket förtegen kring gripandet av en 23-årig man, som skedde under lugna former under förmiddagen. Han hade då varit anhållen i sin frånvaro sedan flera timmar. Han anhölls på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt.

Men vid 15-tiden hade mannen redan släppts.

– Ett så kallat skott i mörkret, kallar mannens förordnande advokat Slobodan Jovicic gripandet och anhållandet av sin klient.

Han har inga övriga kommentarer. Enligt DN:s källor arbetar polisen mycket brett i nuläget – det finns ingen teori om motivet till knivmordet som väger tyngre än någon annan. Man har dock tidigare avfärdat att det skulle handla om ett hatbrott eller ett brott med religiösa förtecken.

Många blev vittnen till torsdagens överfall på den 40-årige koranläraren, en flerbarnspappa som är välkänd och omtyckt bland många av muslimerna i Tensta. Mannen förblödde av sina skador, strax innanför en av entréerna till Tensta galleria.

Mannen var flerbarnsfar och hade starka band till moskén där han bland annat fungerade som koranlärare. Han höll även i bönestunder, även om han inte var formellt utbildad imam.

Läs mer: Sorg i Tensta över knivmördad koranlärare

Texten uppdateras

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.