Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Varför ser alla ut som Nick Carter i Backstreet Boys?

Stora Essingen 17.35.

Jag sitter på bussen mot Stora Essingen. Längst bak en grupp yngre pojkar i sena tonåren. En av dem sticker ut, han verkar vara ledaren. Han har en stor jacka, en Fila-tröja och beigefärgade kängor. 

Men det mest anmärkningsvärda är inte klädstilen. Det är frisyren jag inte kan slita ögonen ifrån. 

En av öns coolaste ungdomar har skaffat en Nick Carter-frilla – en av de senaste femton årens töntigaste frisyrer. Och han kommer undan med det.

För en lekman kan Nick Carter-frisyren beskrivas på följande sätt. Tänk att du klipper en pottfrilla. Sedan tar du luggen och kammar en riktigt markerad mittbena. 

Benan ska vara knivskarp. Pannan ska ramas in av ett valv. Luggens toppar ska gå ner mot ögonen och kittla ögonlocken. Om man är riktigt vågad så kombinerar man frisyren med blonda slingor. Ju gulare slingor desto bättre.

På något vis har 90-talskombinationen av pottfrilla och mittbena blivit populärt igen, och jag har fullständigt missat hela trenden. 

En av frisyrens mest kända bärare var alltså Nick Carter – frontman i Backstreet boys. Andra kända företrädare är Anders Lundin i Bullen 1994 och Kennet Andersson i Fotbolls-EM 1992.

Utan att jag har märkt det har alltså en av de senaste två decenniernas mest utskällda frisyrer återigen blivit cool och häftig i Stockholmsområdet. 

Först tänker jag att det är konstiga tider när de coola kidsen vill se töntiga ut. 

Sedan slår det mig. Det är inte ungdomarnas dumma frisyrer som är töntiga. Det är inte knattarnas enorma Fila-tröjor som ser lustiga ut. Problemen ligger hos mig – hos idioten i samma sotarmössa som jag köpte 2014 och som inte kan gå vidare.

Ungdomarna hoppar av bussen. Jag åker vidare. Mot bostadsrätten och 30-årskrisen.

Anton Säll är reporter på DN Sthlm. Han är en gammal man fångad i en ganska ung mans kropp.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.