Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 03:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/apple-ger-upp-drom-om-butik-i-kungstradgarden-far-hjalp-att-salja-tomten/

STHLM

Apple ger upp dröm om butik i Kungsträdgården – får hjälp att sälja tomten

En tidig modell föreställande den planerade flaggskeppsbutiken. Foto: Henrik Montgomery/TT

Planerna för att öppna en flaggskeppsbutik i Kungsträdgården har gått i kras för Apple. Nu har teknikjätten anlitat ett svenskt företag som ska hjälpa dem att sälja tomten.

Rätta artikel

I höstas gick det grönblå styret i Stockholm ut med att det inte blir någon Applebutik i Kungsträdgården. Ett besked som rörde upp känslor hos den amerikanska teknikjätten.

Sedan dess tycks Apple ha förlikat sig med tanken på att de inte får sätta spaden i den anrika parken. I ett brev till borgarrådet Joakim Larsson (M) skriver en representant för teknikjätten att tomten är till salu, och att de anlitat den svenska aktören Catella som ska hjälpa dem att sälja tomten.

”Även om vi är besvikna över att det inte gick att ta projektet vidare, fortsätter Sverige att vara ett väldigt viktigt land för företaget”, står det i brevet.

Applebutiken i Kungsträdgården skulle bli företagets första så kallade flaggskeppsbutik i Skandinavien. Både allmänheten, Länsstyrelsen och Skönhetsrådet har kritiserat byggplanerna, som tog fart efter att Apple köpte tomten av Stockholms Handelskammare för fyra år sedan.

DN har varit i kontakt med Catella som inte vill kommentera uppdraget.

Skönhetsrådet 100 år – här är de största striderna i Stockholms bygghistoria

Melbournebor samlar pengar för att hindra Applebygge