Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 05:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/aret-runt-oppet-kallbadhus-byggs-vid-gamla-stan/

STHLM

Året runt-öppet kallbadhus byggs vid Gamla stan

”Stockholm är en stad på vatten och i dag kan man inte bada på platsen alls, det är rent livsfarlig”, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr.
”Stockholm är en stad på vatten och i dag kan man inte bada på platsen alls, det är rent livsfarlig”, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr. Foto: Alexander Mahmoud

För första gången på många, många år ska stockholmarna få ett kallbadhus i Riddarfjärden, i Munkbrohamnen vid Gamla stans t-banestation. Om planerna går i lås ska det öppna 2022.

– Det är en plats som varken är tillgänglig, trevlig eller trygg i dag. Nu får vi en citynära bad- och poolanläggning, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M),

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.