Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 01:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/arrangerar-demonstration-utanfor-vasa-real/

STHLM

Arrangerar demonstration utanför Vasa Real

”Vi är många som vill ha en fredlig demonstration, men då gäller det att den är på riktigt”, säger Maja och Nadja, elever i en av Vasa Reals klasser som har judisk profil.
”Vi är många som vill ha en fredlig demonstration, men då gäller det att den är på riktigt”, säger Maja och Nadja, elever i en av Vasa Reals klasser som har judisk profil. Foto: Ulrika By

De har inte sökt tillstånd – men i morgon, onsdag, arrangerar den socialistiska ungdomsrörelsen ”Studenter mot rasism” en demonstration utanför grundskolan Vasa Real.
– Det är eleverna som bett oss om hjälp att ordna en demonstration, säger Enzo Costa, som företräder rörelsen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.