Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Astra Zeneca arbetar med tryckproblem

Polisen spärrade av området vid Astra Zeneca på onsdagen.
Polisen spärrade av området vid Astra Zeneca på onsdagen. Foto: Lisa Mattisson

Astra Zeneca arbetar under natten med att få det höga trycket ur systemet vid en av sina anläggningar i Södertälje, skriver företaget på sin sajt.

Gasen kommer att renas genom kolfilter innan den släpps ut, och det kan lukta lite men "ingen miljöpåverkan väntas", enligt företaget.

Målet är att den operativa verksamheten ska kunna starta under morgonen.

Läkemedelsföretaget utrymde lokalerna i Snäckviken, som ligger centralt i Södertälje, under onsdagen eftersom det fanns risk för läckage av farlig vätska ur en tank. Det ökade trycket upptäcktes efter ett strömavbrott som drabbade hela kommunen. Räddningstjänsten tillkallades i förebyggande syfte. Avspärrningarna togs bort under eftermiddagen.

Läs mer:

Strömavbrott i hela Södertälje – Astra Zeneca evakueras 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.