Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 20:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/att-dricksa-eller-inte-dricksa-en-standigt-aktuell-fraga/

STHLM

Att dricksa eller inte dricksa – en ständigt aktuell fråga

Bild 1 av 2 Dricksfrågan delar krogbranschen. Mia Alm, driftchef på Pontus in the park och Pocket Solna, tycker att dricks borde avskaffas ”för allas skull”.
Bild: Jonas Eng
Bild 2 av 2 ”Det en fin gest att ge dricks, tycker jag. Det gör mycket för självförtroendet i ett tufft jobb”, säger Joël Älveroth, hovmästare på Brasserie Balzac.
Foto: Lisa Mattisson

Dricks är en hett omdebatterad fråga. När ska man ge och i så fall hur mycket? Och vad har dricks egentligen för betydelse? DN reder ut frågan med hjälp av tre krogexperter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in