Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 21:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/att-komma-ut-i-verkligheten-blev-en-kaftsmall/

STHLM

”Att komma ut i verkligheten blev en käftsmäll”

Bild 1 av 5
Foto: Emil Wesolowski
Bild 2 av 5 Genomgång av sopor vid ett tillslag mot en hallick som sålde två kvinnor i en lägenhet i centrala Stockholm. De använda kondomerna räknas för att kunna ge en fingervisning om hur många sexköpare som besökt lägenhetsbordellen under dagen.
Bild 3 av 5 Människohandlarna vet att ju fler annonser varje kvinna har desto fler sexköpare kommer att besöka henne. Därför är det inte ovanligt att kvinnorna annonseras ut i flera annonser under olika namn och klädda i olika underkläder. Kvinnan har flera mobiler, en kopplad till varje unik annons.
Bild: Simon Häggström
Bild 4 av 5 Prislista anträffad i lägenhetsbordell. Skrivs ofta av hallickarna för att kvinnorna ska ha koll på vilka priser som gäller.
Foto: Simon Hägg
Bild 5 av 5 Anteckningar från en kvinna som sålt sex på ett hotellrum i centrala Stockholm med sin väninna. Summorna förklarar hur mycket varje sexköpare betalat. Vissa summor är delade på två vilket innebär att köparen velat ha en trekant med kvinnans väninna.

Nio av tio utländska kvinnor som prostitutionsgruppen i Stockholm kommer i kontakt med är offer för trafficking. I en ny bok berättar polisen Simon Häggström om vad han kallar vår tids slavhandel:

– Om människor förstått vad det är som faktiskt pågår tror jag att de skulle bli vansinniga, säger han.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in