Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-07 21:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/barnlakare-kraver-nytt-barnsjukhus-i-stockholm/

STHLM

Barnläkare kräver nytt barnsjukhus i Stockholm

Barnanestesiologerna Björn Larsson, Johannes Jacks och Märit Lundblad samt barnläkarna Mikael Finder och Stavroula Anastasopoulou driver frågan om ett nytt barnsjukhus i Stockholm, för att samla den högspecialiserade vården för barn, och inte som nu tillsammans med vuxenvård. ”NKS är för litet. Och barn är inte små vuxna”, säger Björn Larsson.
Foto: Nicklas Thegerström

Nya Karolinska planerades aldrig för barnsjukvård. Missnöjet med att ha tvingats in i den nya byggnaden har aldrig riktigt lagt sig, och invigningen av ett nytt barn- och ungdomssjukhus i Göteborg har gett ny energi till barnläkare på Karolinska som nu mobiliserar för ett nytt barnsjukhus.

– I Göteborg gör man allt rätt, och vi måste gå i samma riktning, säger Björn Larsson, överläkare i barnanestesi på Karolinska.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.