Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-02 09:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/barnmorskor-kan-tvingas-betala-skadestand-efter-kraven-pa-hogre-lon/

STHLM

Barnmorskor kan tvingas betala skadestånd efter kraven på högre lön

Runt 50 barnmorskor har sagt upp sig från olika förlossningskliniker i Stockholmsområdet de senaste veckorna.
Runt 50 barnmorskor har sagt upp sig från olika förlossningskliniker i Stockholmsområdet de senaste veckorna. Foto: Magnus Hallgren

Enskilda barnmorskor riskerar att krävas på skadestånd om SKR väljer att gå vidare med stämningar efter varningen om olovliga stridsåtgärder, enligt Tommy Iseskog, jurist och arbetsrättsexpert. Enligt SKR finns i nuläget inga planer på att yrka på skadestånd – men det bygger på att aktionerna upphör.

– Arbetsgivaren kan yrka på skadestånd mot alla barnmorskor som sagt upp sig eller hotat säga upp sig med krav på högre löner, säger Tommy Iseskog.

Omkring 50 barnmorskor har sagt upp sig de senaste veckorna och på samtliga förlossningskliniker i Region Stockholm har personalen lämnat in kravlistor på arbetsmiljöåtgärder. Flera av kravlistorna innehåller bland annat krav på högre lön.

I förra veckan höll Sveriges kommuner och regioner, SKR, en överläggning med Akademikeralliansen och Vårdförbundet om situationen. SKR anser att barnmorskornas agerande skulle kunna utgöra brott mot fredsplikten.

SKR har inte velat kommentera vilka händelser som man uppfattar som olovliga stridsåtgärder men Jeanette Hedberg, förhandlingschef, har tidigare sagt till DN att det finns ”flera specifika fall”.

Att på individnivå säga upp sig på grund av missnöje med lönen är inget brott mot fredsplikten, men om aktionen blir kollektiv talar omständigheterna för att det utgör en stridsåtgärd, enligt Tommy Iseskog, jurist och arbetsrättsexpert.

– Om syftet är att ändra det befintliga avtalet är det per definition en olovlig stridsåtgärd. Om kollektiva uppsägningar och hot om uppsägningar handlar om påtryckningar för högre löner, och att man egentligen inte ämnar lämna jobbet utgör det brott mot fredsplikten, säger han.

Arbetsgivaren, i det här fallet Region Stockholm som företräds av SKR, kan vända sig till Arbetsdomstolen som i sin tur kan säga om det rör sig om olovliga stridsåtgärder eller inte. Därefter finns möjligheten att yrka på skadestånd.

– Att yrka på skadestånd för alla som deltagit i olovliga stridsåtgärder är nog det som får störst verkan från arbetsgivaren, rättspraxis är ett skadestånd på 3 000 kronor per person, säger Tommy Iseskog.

Tommy Iseskog är jurist med huvudfokus på arbetsrättsfrågor.
Tommy Iseskog är jurist med huvudfokus på arbetsrättsfrågor. Foto: Johan Olsson

Han anser att det från barnmorskornas sida vore fördelaktigt att peka på arbetsmiljön som anledningen till uppsägningarna.

– Barnmorskorna bör framhålla att det är en inte är en lönefråga i första hand, utan en arbetsmiljöfråga.

SKR företräder landets regioner i arbetsrättsärenden och har tidigare agerat i situationer då man anser att olovliga stridsåtgärder förekommit. Jeanette Hedberg, förhandlingschef på SKR understryker att det inte finns några planer på att gå vidare med stämningsansökningar mot barnmorskor i nuläget.

– Vi vill undvika den situationen, det är precis därför vi har gått ut med en markering, tillsammans med facken, säger hon.

Men att SKR:s åtgärder stannar vid en makering bygger på att det, som man anser är olovliga åtgärder upphör, enligt Jeanette Hedberg.

– Vi följer utvecklingen och vår förhoppning är att detta ska upphöra. Ses exempel på olovliga stridsåtgärder har parterna skyldighet att agera.

Hannah Dahlbäck, som sagt upp sig från förlossningskliniken på Danderyds sjukhus och är initiativtagare till uppropet ”Barnmorskeflykten”, säger att SKR försöker flytta fokus från problemet.

– Vårat fokus är att få en bättre arbetsmiljö, men vi vill också ha betalt för att fortsätta täcka upp för den bristande bemanningen. De kommer att behöva skjuta till mer pengar, säger hon.

Vad gör du om SKR går vidare och yrkar på skadestånd?

– Om SKR väljer att gå den vägen är jag redo för det, och varningen har inte fått mig att dra tillbaka min uppsägning, men jag tror att de gör sig själva en björntjänst om de går vidare. De kommer att få fler barnmorskor emot sig, säger Hannah Dahlbäck.

Vårdförbundet har tidigare meddelat att man är eniga med SKR om att lönevillkor ska göras upp under ordinarie förhandlingar och att massuppsägningar utgör en stridsåtgärd.

Läs mer:

Arbetsgivaren varnar barnmorskorna – bryter mot fredsplikten

Barnmorskeflykt väntar – Danderyds sjukhus minskar kapaciteten redan nu

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt