Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Barnporr på KB regeringsfråga

Foto: Hasse Holmberg / Scanpix
Kungliga biblioteket hittade i höstas 21 tidningar med barnporr i sina samlingar. Biblioteket hamnade därmed i kläm mellan två lagar: den om att bevara allt material och förbudet mot barnporr.

– Just nu får vi ju inte tillhandahålla materialet alls, för det vore ett lagbrott, säger kommunikationschefen Urban Rybrink till P 3 Nyheter.

Nu kräver KB besked från utbildningsdepartementet om – och i så fall hur – barnporren ska få lånas ut i forskningssyfte.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.