Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Benny Andersson: ”Ett steg i rätt riktning”

Musikern och kompositören Benny Andersson välkomnar utslaget i mark- och miljödomstolen. ”Det känns som ett steg i rätt riktning”, säger han till DN.se

Benny Andersson är en stark kritiker av det lagda förslaget av ombyggnaden av Slussen. I en debattartikel i Dagens Nyheter har han kallat det för ”ett otroligt dumt förslag”.

Läs debattartikeln här.

Dagens domstolsbeslut hoppas Benny Andersson kan få Stadshuspolitikerna att ompröva sitt beslut.

– Jag tycker den planen som ligger för Slussen är helt tokig. Nu kanske de får mer tid på sig att förändra det som är dåligt med förslaget, säger han.

Det har presenterats flera andra förslag som han anser att beslutsfattarna i stället borde överväga.Dessutom bör man väga in miljöpåverkan av exempelvis de femåriga sprängningarna av Katarinaberget innebär, anser han.

– Det finns olika möjligheter att göra för Slussen och jag har hopp om att det blir ändrade planer.

– Jag har inte kastat in handduken för det här projektet. Jag håller mig uppdaterad om vad som händer. Men dagens besked är ett steg i rätt riktning och i den bästa av världar kan det bli en valfråga, säger Benny Andersson.

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.