Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 10:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/besatt-av-sitt-ex-anlade-mordbrander-for-att-fa-henne-tillbaka/

01:21. En 25-årig blev besatt av sin flickvän. Han satte eld på ett radhus och en lägenhet – en kvinna miste livet.
STHLM

Besatt av sitt ex – anlade mordbränder för att få henne tillbaka

En 25-årig man blev besatt av sin flickvän. Han satte eld på ett radhus och en lägenhet – båda bostäderna hade kopplingar till henne. En kvinna miste livet i radhuset, en annan var bara andetag bort från att dö i lägenheten.

All teknisk bevisning gick upp i rök – men polis och åklagare gav inte upp. Det här är historien om hur gärningsmannens besynnerliga beteende fick polisen på rätt spår.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 4 Här står mannen och filmar/tittar på när radhuset brinner ner. En 58-årig kvinna avled i lågorna. Bilden är en inzoomning från en film som en av grannarna spelade in under eldsvådan.
Foto: Polisen
Bild 2 av 4 Här stod 25-åringen. Efter att han den 58-åriga kvinnan bäras ut ur det brinnande huset ringde han sitt ex.
Foto: Polisen
Bild 3 av 4 Vid fem tillfällen klottrade stewarden i olika flygplan. ”Jävla hora” skrev han bland annat. Åklagaren har använt det för att bevisa att mannen hade oerhört svårt att hantera sina känslor.
Foto: Polisen
Bild 4 av 4 Vid den andra branden rök- och brandskadades lägenheten svårt. Den 73-åriga kvinna som bodde här vara bara några andetag från att bli rökförgiftad.
Foto: Polisen