Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Beslut om utförsäljning av lägenheter i Alby

På onsdagskvällen ska Botkyrkas kommunfullmäktige ta beslut om den omstridda utförsäljningen av Botkyrkabyggens 1.300 lägenheter i Alby.

Förmodligen kommer beslutet att bli ett ja till försäljningen, eftersom en majoritet i kommunstyrelsen är för förslaget.

En stark opinion i Alby är emot förslaget och försökte få till en folkomröstning. Men namnunderskrifterna räckte inte till.

Botkyrka kommun väntar ett stort intresse från allmänheten och tror inte att åhörarplatserna fullmäktigesalen i Hallunda kommer at räcka till. Fullmäktigemötet kommer därför att visas på storbildsskärm i en annan lokal i Hallunda Folkets Hus, uppger Radio Stockholm.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.