Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 05:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/bevapnad-man-skjuten-till-dods-av-polis/

STHLM

Beväpnad man skjuten till döds av polis

En man har avlidit efter att ha blivit skjuten av polisen i Nynäshamn under natten till lördag. Mannen ska ha varit beväpnad när polis kom till platsen och en hotfull situation uppstod.

Vid 02 larmades både polis och ambulans om en person som mådde psykiskt dåligt. På plats ska mannen, som var i 40-årsåldern, upplevts som hotfull och enligt polis burit på någon form av vapen.

– Det uppstår en hotfull situation och en polis avlossar då sitt tjänstevapen, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Under morgonen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador, och platsen är nu avspärrad för teknisk undersökning.

– Vi kommer fortsätta utreda händelsen under morgonen för att få en klar bild av vad som hänt, säger Carina Skagerlind.

En förundersökning om grovt olaga hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt skadegörelse är inledd.

Händelsen är även anmäld till särskilda åklagarkammaren som utreder misstankar om brott av poliser, vilket är brukligt när polis har avlossat skott.

– Det pågår parallella utredningar, vilket är rutin när polis avlossar sitt tjänstevapen, säger Carina Skagerlind.

Ämnen i artikeln

Nynäshamn
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt