Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Beväpnade män tvingade sig in i lägenhet

Polisen söker efter två män som trängde sig in i en lägenhet i Rinkeby i nordvästra Stockholm vid lunchtid. Minst fem personer befann sig i bostaden när de maskerade rånarna ringde på dörren.

– När man öppnar så sticks det fram ett vapen i dörrspringan och man tvingar sig in, det är ett pistolliknande föremål, säger polisens presstalesperson Albin Näverberg.

Gärningsmännen försökte under 10-15 minuter hota till sig guld från personerna i lägenheten. När de insåg att de inte skulle få något försvann de från platsen.

Polisen har pratat med vittnen som gjort iakttagelser men de vet inte i vilken riktning männen flydde. Ingen person skadades fysiskt under rånförsöket.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.