Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 18:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/bil-korde-in-i-trad-en-dod/

STHLM

En död efter att bil körde in i träd – barn misstänks ha kört

Olyckan inträffade i Hässelby i västra Stockholm på torsdagseftermiddagen. Foto: Magnus Hallgren

En person dog efter att en bil körde in i ett träd i Hässelby på torsdagen. Två barn, båda under 15, avvek från platsen i samband med olyckan. Polisen misstänker att en av dem körde bilen. På fredagen har polis och kommun upprättat krisstöd på berörda skolor.

Vid 16.30-tiden körde en personbil in i ett träd i Hässelby, Stockholm. Fyra personer befann sig i bilen. Efter kraschen avvek två av dem från platsen, båda var under 15 år. 

En person dog till följd av sina skador och en person vårdas på sjukhus för sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om grovt vållande till annans död.

De två barnen som avvek från platsen frihetsberövades en stund efter kraschen. De har hörts av polis. 

– Vi misstänker att en av dem körde bilen. Eftersom att de är underåriga, alltså under 15, kunde vi inte ha dem frihetsberövade. De har nu överlämnats till sociala myndigheter. Förundersökningen fortgår, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson i region Stockholm. 

Bryngelsson vill inte uppge hur gamla den skadade och den döda personen är.

På fredagsförmiddagen meddelade polisen att berörda kommuner och skolor är underrättade. Polis och kommuner samverkar nu i ärendet och krisstöd har upprättats. 

Under fredagsmorgonen har polisen tillsammans med kommunernas krisstöd besökt de aktuella skolorna.

– Det har varit lugnt och dämpad stämning på skolorna, som man kan vänta sig efter den här typen av tragiska händelser, säger Anders Djurestad, ställföreträdande chef för lokalpolisområde Solna.