Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Bil krockade med tåg på Roslagsbanan

En bil krockade med ett tåg på Roslagsbanan vid en tågövergång på Jarlabankes väg i Täby. Den kvinnliga föraren är förd till sjukhus med lindriga skador. Polisen tror att hon blev bländad.

Det var vid 07.15-tiden på onsdagsmorgonen som krocken mellan en bil och ett tåg på Roslagsbanan inträffade.

– Det är vid en järnvägsövergång, det har blivit plåtskador på bilen, men föraren är bara lindrigt skadad, säger Fredrik Ladenstedt, stationsbefäl på polisområde Nord.

Det finns bommar vid övergången, och det är ännu oklart hur bilen kunde komma upp på spåret. En hypotes är att föraren blev bländad av den lågstående solen.

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt vårdslöshet i trafik.

Trafiken stoppades mellan Täby Kyrkby och Kragstalund, med ersättningsbussar däremellan.

Sedan 09.20-tiden går tågen som vanligt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.