Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 04:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/bilister-forirrar-sig-in-till-stortorgets-julmarknad/

STHLM

Bilister förirrar sig in till Stortorgets julmarknad

Bild 1 av 2 Julmarknaden på Stortorget i Gamla stan har dragit i gång för året.
Foto: Lars Epstein
Bild 2 av 2
Foto: Lars Epstein

Dagligen förirrar sig bilister in i Gamla stans gränder och kör mot enkelriktat och det trots att biltrafik överhuvud taget är förbjuden i större delen av stadsdelen nästan dygnet om året runt.

Nu när julmarknaden på Stortorget dragit i gång med en myrstack av besökare mellan stånden särskilt på helgerna blir de extra svårt för bilisterna att ta sig fram i Gamla stan och på Stortorget vilket inte hindrar många bilförare från att köra in där ändå.

Julmarknaden på Stortorget i Gamla stan har dragit i gång för året med många besökare särskilt på helgerna och tyvärr ser man alltför ofta bilar som kryssar fram mellan besökarna trots att det är förbjudet att köra där. Kanske skulle större förbudsskyltar ha effekt. Vem vet. Foto: Lars Epstein

Kanske skulle man önska lite större varningsskyltar vid infarten till julmarknaden, till exempel från Storkyrkobrinken mot Stortorget, som anger att det är trångt på Stortorget med många barn och framför allt att det är förbjudet att köra in där efter klockan elva på dagen.

Julmarknaden på Stortorget i Gamla stan Foto: Lars Epstein

Det kanske skulle ha någon effekt och minska risken för potentiella olyckstillbud.

Läs fler texter och se fler bilder av Lars Epstein här