Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Biljettkontrollanter anmäler sexuella trakasserier

Foto: Roger Turesson

Tre kvinnliga biljettkontrollanter som jobbar på uppdrag av SL har anmält två manliga arbetsledare för sexuella trakasserier. En av kvinnorna har sagt upp sig till följd av situationen och de andra två är sjukskrivna, uppger SVT.

Enligt anmälan ska arbetsledarna fällt olämpliga kommentarer om kvinnorna.

Kvinnorna arbetar för ISS biljettkontroll som hanterar biljettkontrollerna i Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL. De är alla medlemmar i fackförbundet Seko som hävdar att ISS inte tar händelserna på allvar.

– Det är bedrövligt och oacceptabelt, säger Valle Karlsson, ordförande för Seko, till SVT.

ISS uppger att man har gjort en annan bedömning av frågan än Seko.

– Vi har gjort en ordentlig utredning och vi och Seko har kommit till olika slutsatser, säger Ulrika Södergren Andersson, områdeschef för key account public på ISS, till SVT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.