Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Biltjuv försökte simma från polisen

En polisjakt efter en misstänkt inbrottstjuv och biltjuv utanför Stockholm slutade med ett plask.

Allt började vid 8.30-tiden på söndagsmorgonen när en boende i Saltsjöbaden dragit upp sin rullgardin.

– Personen ser en man som springer över grannfastigheten och en altandörr som tidigare varit stängd är öppen, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Polisen larmas om det misstänkta inbrottet och på väg till platsen möter patrullen en bil som kör i hög fart. Bilen visar sig vara nystulen, och förföljandet slutar vid en småbåtshamn.

– Personen kör ut bilen i vattnet, tar sig ut genom bakluckan på kombin, och simmar ut för att försöka ta sig från polisen.

Polisen lånar då en båt av privatperson, åker ut och plockar upp mannen, som också tros ligga bakom ett annat inbrott i Saltsjöbaden tidigare under morgonen.

Den gripne mannen, som är i 20-årsåldern, misstänkts nu för två fall av inbrott, bilstöld och grov vårdslöshet i trafik.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.