Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 01:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/bla-hallen-blir-vaccinationslokal/

STHLM

Blå hallen blir vaccinationslokal

Blå hallen i Stockholms stadshus ska bli vaccinationslokal. Bilden från 2015 är tagen under ett programmeringsevent för femteklassare.
Blå hallen i Stockholms stadshus ska bli vaccinationslokal. Bilden från 2015 är tagen under ett programmeringsevent för femteklassare. Foto: Alexander Mahmoud

Blå hallen i Stockholms stadshus, kanske mest känd för nobelfestligheterna i december, kommer att användas som en av stadens tillfälliga vaccinationsplatser. Det skriver Moderaterna i Stockholm i ett pressmeddelande.

TT Text

Även ett tiotal idrottshallar kommer att användas som tillfälliga vaccinationsplatser. Blå hallen kommer att användas för att vaccinera medarbetare inom den kommunala äldreomsorgen.

”Vaccinationsprocessen är mycket ytkrävande. Idrottshallar och stora lokaler som Blå hallen lämpar sig för effektiva och smittsäkra vaccinationer”, skriver finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) i ett pressmeddelande.

Erbjudandet om vaccination gäller nu för de som arbetar vårdnära inom särskilda boenden för äldre, hemtjänsten, LSS och socialpsykiatrin. Region Stockholm står för vaccinationen och erbjudandet omfattar dessa personalgrupper i hela länet.

Läs mer: Katrine Marçal: Därför är Storbritannien snabbast i Europa med att vaccinera mot covid-19

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt