Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 02:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/boende-slass-mot-stans-nya-skyskrapor/

STHLM

Boende slåss mot stans nya skyskrapor

Ove Kronbjörk, boende vid Torsplan, har överklagat bygglovet för Norra tornen. Han anser att Stockholms stad inte lever upp till plan- och bygglagens intentioner att samråda med de boende som berörs av ett bygge för att ”främja en god och långsiktigt hållbar livsmiljö”.
Bild 1 av 3 Ove Kronbjörk, boende vid Torsplan, har överklagat bygglovet för Norra tornen. Han anser att Stockholms stad inte lever upp till plan- och bygglagens intentioner att samråda med de boende som berörs av ett bygge för att ”främja en god och långsiktigt hållbar livsmiljö”.
Foto: Jonas Eriksson
Så här ska tornen se ut, sedda söderifrån från Torsgatan. Stadsbyggnadsnämnden har klubbat bygglovet och byggherren Oscar properties vill sätta i gång så snart som möjligt.
Bild 2 av 3 Så här ska tornen se ut, sedda söderifrån från Torsgatan. Stadsbyggnadsnämnden har klubbat bygglovet och byggherren Oscar properties vill sätta i gång så snart som möjligt.
Foto: Oscar Properties/OMA
Gården vid Hedemoratäppan i Röda bergen.
Bild 3 av 3 Gården vid Hedemoratäppan i Röda bergen.
Foto: Jonas Eriksson

Sagan om de två tornen vid Torsplan får ännu ett kapitel. I början av juni klubbades bygg­lovet för Norra tornen. Nu har det överklagats av Ove Kronbjörk som har många boende i området bakom sig. Även Luftfartsverket anser att tornen är för höga.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in