Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Bombhot mot grundskola i Djursholm

Foto: Christine Olsson/TT

Någon har ringt in ett bombhot till skolan British International i Djursholm på tisdagen. Många poliser och räddningstjänstpersonal deltog i insatsen och skolan evakuerades, men på eftermiddagen avbröts.

Polisen fick larmet klockan 9.44 efter att någon ringt till skolans växel och hotat med att en bomb skulle explodera i lokalerna på Östra Valhallavägen i Djursholm.

Polisen bedömde att de inkomna uppgifterna om ett hot är allvarliga. En förundersökning har inletts och brottsrubriceringen är tills vidare olaga hot mot grupp. Klockan 14.10 avbröt polisen sökinsatsen utan att ha hittat något och man övergick helt till spaning.

Även Danderyds gymnasium som ligger i närheten av den bombhotade skolan drabbades. En elev berättar för DN att samtliga lektioner ställdes in. Stockholmspolisen uppger att gymnasiet används som ”värmestuga” för de elever som har evakuerats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.