Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 17:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/bombmisstankta-i-bromma-begars-haktade/

STHLM

Bombmisstänkta i Bromma begärs häktade

Polisens tekniker på plats vid hotellet på fredagen. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Den man och kvinna som misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse efter att ha gripits med en misstänkt bomb på ett hotell i Bromma i fredags begärs nu häktade av åklagare.

Fredrik Tano
Rätta artikel

Förhör har hållits med mannen, som är i 20-årsåldern, och kvinnan, som är i 25-årsåldern, under söndagsförmiddagen. Båda fortsätter neka till brott.

”Jouråklagare har nu begärt de två misstänkta häktade vid Solna tingsrätt. Det är tingsrätten som sätter ut tid för förhandlingen, som troligen kommer att äga rum på eftermiddagen i morgon. I övrigt finns inte mer information att lämna och åklagaren är inte tillgänglig för media”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Häktningsframställningarna motiveras i båda fallen med att det ”finns risk att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning”. Båda begärs också häktade på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Mannens advokat Emanuel Öz säger att han ännu inte tagit del av häktningsframställan och har inga kommentarer i nuläget, förutom att hans klient har förhörts av polis under dagen och att han fortsatt nekar till brott.

Även kvinnan har hela tiden nekat till brott.

– Det är riktigt, sade kvinnans advokat Jan Freij på lördagen. Hon har lämnat en redogörelse för mig som är både rimlig, detaljrik och trovärdig.

Han kan dock inte ge någon ytterligare information om innehållet i kvinnans berättelse. 

Texten uppdateras.