Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 03:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/borattspriser-okar-mest-pa-varmdo/

STHLM

Borättspriser ökar mest på Värmdö

Det senaste året har priserna på bostadsrätter i genomsnitt stigit med 3,5 procent i Stockholms län. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bostadsrättspriserna i Stockholms län har under det senaste året ökat mest på Värmdö – med 18,7 procent. På villamarknaden går det bäst i Ekerö kommun där priserna har gått upp 7,0 procent på ett år.

DN Text

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Stockholms län i genomsnitt stigit med 1,7 procent och villapriserna visat på en uppgång med 0,5 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Det senaste året har priserna på bostadsrätter i genomsnitt stigit med 3,5 procent medan villapriserna stigit med 0,6 procent.

– Ökat utbud av småhus och större efterfrågan på mindre lägenheter speglar bostadsmarknaden i juli och augusti. Många unga ska studera i höst och behöver flytta men hindras av en tuff bostadsmarknad med skarpa kreditvillkor, vilket riskerar att leda till uteblivna utbildningstillfällen. Att kalkylera för högre kostnader och leta bostad i områden med goda kommunikationer till stadskärnan är bra råd till den med små marginaler i ekonomin, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Läs mer: Rekord i sålda bostäder i juli