Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-23 00:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/bortglomd-industri-behover-arbetskraft/

STHLM

Bortglömd industri behöver arbetskraft

Lastbilar parkerade utanför Scanias fabrik i Södertälje.
Lastbilar parkerade utanför Scanias fabrik i Södertälje. Foto: Fredrik Sandberg/TT

På torsdag startar Bazaren i Stockholm – landets största rekryteringsmässa.

– Arbetsmarknaden saknar fler personer än vad det finns arbetslösa i länet, utanförskapet är mindre än kompetensbristen. I den bästa av världar är de här två problemen varandras lösning, säger regionrådet Gustav Hemming (C).

En av de branscher som behöver folk är tillverkningsindustrin. Trots att efterfrågan på arbetskraft beräknas vara relativt konstant leder pensionsavgångarna till att ungefär 7.750 personer behöver rekryteras fram till år 2025. 

– Tillverkningsindustrin är ett viktigt ben i länets ekonomi, som är lite bortglömt. Den skapar stora värden, Södertälje kommun står ensam för drygt 10 procent av Sveriges varuexport, säger Gustav Hemming. 

Södertälje är länets starkaste industrikommun med Scania – över 12.300 anställda – och AstraZeneca. Men tillverkningsindustri finns också i exempelvis Hallstavik med Holmens pappersbruk, Jordbro med Coca-Cola och Tumba med Alfa Laval.

Tillverkningsindustrin i Stockholms län sysselsätter i dag drygt 63.000 personer, det är fem procent av samtliga sysselsatta. Men sett till antal är det bara i Västra Götalands län, med 118.000 sysselsatta, som tillverkningsindustrin ger arbete åt fler personer. Därmed kan man säga att Stockholms län är Sveriges näst största industriregion.

– Om tillverkningsindustrin inte vill vara kvar i länet är det bekymmersamt , det största hotet är att de inte får tag i rätt personal. Men de har inga enorma behov jämfört med andra branscher, vi bör kunna klara av det, säger Gustav Hemming.

I dag är det, enligt den rapport om tillverkningsindustrin som Region Stockholm har tagit fram, för få kvinnor som söker sig till tekniska och industriella utbildningar och dessutom borde det finnas hittills outnyttjade möjligheter att rusta och matcha den stora gruppen utrikesfödda för en kommande sysselsättning inom industrin.

– Vi måste öka medvetenheten om kompetensförsörjning bland annat för att klara integrationen. Vi går in i en vikande konjunktur men det råder fortfarande stor arbetskraftsbrist i de flesta branscher, säger Gustav Hemming.

Yrkesinriktad kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildningar och utbildningar inom yrkeshögskolan har, enligt rapporten, en potential att relativt snabbt kunna skapa attraktiva, kvalitativa utbildningar som kan svara mot branschens behov och som leder till jobb.

– 40 procent av landets vakanser finns i Stockholms län. Yrkeshögskolorna har utbildningar som nästan alltid leder till jobb, ändå får Stockholm en väldigt liten andel nu när platserna på dem utökas. Det är en besvikelse, säger Gustav Hemming.

Bazaren pågår i Stockholm Waterfront den 13–14 februari. Huvudsyftet är att skapa möten som kan leda vidare in i arbetsmarknaden, särskilt fokus ligger på utrikesfödda och ungdomar som saknar kontaktnät på arbetsmarknaden.

– Det är dumt att missa chansen att utbilda sig till något som ger goda chanser att få ett jobb, säger Gustav Hemming.

De som deltar är – förutom arbetssökande – privata och offentliga arbetsgivare med aktuella rekryteringsbehov, utbildningsanordnare samt företag och organisationer med Starta eget-rådgivning. Till årets mässa har hittills allt från biluthyrare, snabbmats-, kafé- och hotellkedjor, Polisen, Posten, rederier till kommuner anmält sig.

Förra året besöktes mässan av nästan 12.000 personer, drygt hälften av de arbetsgivare som deltog hittade kandidater att anställa. Minst 125 personer fick anställning men mörkertalet är stort, visar Länsstyrelsens utvärdering.

– En annan effekt är att Bazaren ger en bättre förståelse av arbetsmarknaden, många ungdomar känner inte till så många yrken, säger Gustav Hemming.

Länet måste, enligt Region Stockholm, i konkurrens med andra ledande storstadsregioner kunna erbjuda företag, organisationer och offentlig sektor kompetent personal, både akademiskt utbildade och yrkesutbildade. Efterfrågan på arbetskraft beräknas öka med mer än 50 procent till 2050. 

Stockholms län har en av Europas starkaste arbetsmarknader med en hög förvärvsfrekvens. Det finns samtidigt stora skillnader i sysselsättning i olika delar av länet, åldersgrupper och bland utrikes- och inrikesfödda. Nu har Regionen fått en större roll i kompetensförsörjningen.

– Alla regioner har fått ansvar för att skapa en kompetensplattform och ge en hjälpande hand till kommunerna. Det behövs gemensamma analyser så att kommunerna har rätt överblick över arbetsmarknadens behov, säger Gustav Hemming.

Läs mer: Handelskammaren larmar om akut kompetenskris 

Läs mer: C vill bygga en pakt med näringslivet