Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Bra drag i DN-huset

Foto: Hampus Andersson

Uppemot 170 barn och ungdomar intog korridorerna utanför DN på söndagen för att göra upp i schack. Alla fick medalj.

– Schack är på väg upp märker vi och särskilt kul är det att allt fler tjejer börjar spela. I vanliga fall brukar tävlingarna vara i källare eller gymnastiksalar, så att vara i de här finare lokalerna lyfter sporten, säger Ingvar Gundersen, ungdomsledare i schackklubben Wasa som arrangerar den DN-sponsrade grand prix-tävlingen för juniorer.

Närmare 170 schackentusiaster mellan 6 och 20 år tävlade om pokaler i flera olika olika klasser. 

– DN har en historia av att stå som värd för just schacktävlingar, den traditionen fortsätter vi gärna. Under påsklovet hade vi också programmeringsläger för skolbarn. Intresset var jättestort. Det är roligt att våra lokaler kan användas på detta sätt, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.