Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Brand på Engelska skolan i Täby

En brand på Engelska skolan i Täby under onsdagen kunde släckas efter någon timma. Elden begränsades till slöjdsalen och ingen person behövde uppsöka sjukhus. 

Det var strax efter klockan 16 på onsdagen som larmet om att det brann i skolans slöjdsal kom in till räddningstjänsten.

Slöjdsalen ligger på andra våningen och både personal och elever evakuerades.

– Det är en brand på andra våningen som just nu håller på att släckas. Det är svårt att svara på hur stor branden är, men det är spridningsrisk och rökutveckling, sa Anette Becklin, ledningsoperatör på Storstockholms räddningstjänst vid 16.30-tiden. 

Räddningstjänsten satte in rökdykare och klockan 17.19 var branden släckt. Två personer fick lindriga rökskador men behövde inte föras till sjukhus utan fick behandling på plats.

Det går runt 1.200 elever på skolan. Förutom skolverksamhet finns även företag i fastigheten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.