Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 03:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/brand-i-flerbostadshus-i-nacka/

STHLM

Brand i flerbostadshus i Nacka

Foto: Marko Säävälä/TT

15 personer har tagit sig ut ur ett brinnande flerbostadshus i Kummelnäs, Nacka, på söndagsmorgonen. Två är lätt rökskadade och branden ska kunna vara släckt efter lunch.

Ossi Carp
Rätta artikel

– Vi har haft en brand i en lägenhet som spridit sig till vind och tak. Initialbranden är släckt och vi fortsätter med bränderna i takkonstruktionen, säger Daniel Kaissidis, operativ chef på Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 8 på söndagen av någon som sett rök stiga från bostadshuset. 15 personer som fanns i huset tog sig ut själva och har samlats ihop av räddningstjänsten.

– Om de behöver utlokaliseras är något vi tar senare under dagen. Två av dem är troligen lite rökpåverkade och behandlas på plats av ambulanspersonal. Prognosen är att vi är kvar här till minst klockan 13.30, säger Daniel Kaissidis.

Fem brandstationer arbetar med att släcka branden och för att förhindra spridning. Byggnaden är från tidigt 1990-tal, en kopia av originalhuset som var från 1600-talet, men att den är modern betyder, enligt Kaissidis, inte alltid att den är lättare att brandbekämpa.

Ämnen i den här artikeln:

Nacka
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt