Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/brand-i-lagenhet-i-centrala-stockholm/

STHLM

Två gripna efter brand i lägenhet i centrala Stockholm

Branden har startat på våning sju i ett hus på Götgatan i centrala Stockholm. Foto: Marco Blomberg/Sthlm News

Under onsdagskvällen brann det kraftigt i en lägenhet på Södermalm i centrala Stockholm. Två personer fördes till sjukhus med ambulans och anhölls senare för allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi har haft en fullt utvecklad brand med öppna lågor och kraftig rökutveckling, säger Emil Skoglund vid Storstockholms räddningstjänst.

Rätta artikel

Larmet kom in till räddningstjänsten klockan 21.49. Det rörde sig då om en fullt utvecklad brand på våning sju i ett hus på Götgatan i centrala Stockholm.

Två personer fördes ut från lägenheten med oklart skadeläge. Samma personer anhölls senare för allmänfarlig vårdslöshet. 

– Två skadade har förts till sjukhus, säger Emil Skoglund, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningstjänst.

Runt tio enheter från räddningstjänsten larmades till platsen.

– Vi har haft en fullt utvecklad brand med öppna lågor och kraftig rökutveckling. I och med att det är på våning sju finns en risk för spridning till tak och vind och vi försöker förhindra spridning dit, sa Emil Skoglund vid Storstockholms räddningstjänst vid 22.20-tiden.

Strax innan midnatt ryker det fortfarande från huset, men räddningstjänsten räknar med att vara klar vid ettiden natten mot torsdag, skriver TT.