Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 12:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/brand-i-lagenhet-pa-lilla-essingen/

STHLM

Brand i lägenhet på Lilla Essingen

Bild 1 av 2 Lågor slog upp längs fasaden.
Foto: Tommy Lundell
Bild 2 av 2
Foto: Beatrice Lundborg

Ett stort antal brandbilar bekämpade på måndagskvällen en brand i en lägenhet på Strålgatan på Lilla Essingen. Boende i omkringliggande lägenheter fick evakueras.

Larmet om att det brann i en lägenhet på andra våningen på Strålgatan kom strax efter klockan 19 på måndagskvällen. Åtta räddningsfordon och tio ambulanser har skickats till platsen.

Enligt Storstockholms räddningscentral har en person tagits ut ur den brandhärjade lägenheten. Sex personer har vårdats på plats och minst två personer har förts till sjukhus, enligt SOS Alarm. Ett flertal andra har evakuerats med stegar från balkonger i lägenheterna intill. Detta på grund av kraftig rökutveckling.

Rökdykare har sökt igenom den drabbade lägenheten utan att hitta några fler personer.

Klockan 19.53 var branden släckt och räddningsmanskapet fortsatte då med att söka igen de övriga 50 lägenheterna som fanns i trappuppgången:

– Vi sökte igenom lägenheter från våning tre och uppåt eftersom det spreds väldigt mycket rök. Vi kontrollerade att ingen har blivit kvar där, säger Tobias Åkesson, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Sjutton personer, förutom de skadade, evakuerades till en uppsamlingsplats i väntan på att de ska få komma tillbaka till sina lägenheter.

– Men flera av lägenheterna har fått sådana rökskador att de som bor där inte kommer att kunna återvända i kväll, säger Magnus Skyttberg, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.