Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Brand i lägenhet på Södermalm – en död

En person har avlidit i en lägenhetsbrand på Södermalm tidigt på torsdagsmorgonen.

Polis och räddningstjänst fick rycka ut till en brand i lägenhet på Östgötagatan tidigt på torsdagsmorgonen. En person återfanns senare under morgonen avliden i lägenheten.

– Vi håller på att skriva en anmälan och inhämta uppgifter för att få klarhet i orsaken och om ett brott kan ha begåtts, säger Lotta Larsson, stationsbefäl på Södermalm.

Det var strax före klockan halv fyra på morgonen som polisen fick in samtal om att det kom rök ur en lägenhet på Östgötagatan.

– När vi kom dit hade boende runtomkring börjat spontanevakuera, säger Magnus Modig, regionvakthavande vid Stockholmspolisen.

– Övriga boende kunde snart återvända till sina lägenheter efter att vi konstaterat att det inte fanns risk för spridning, säger han.

Den brandhärjade lägenheten spärrades av och ska under torsdagen undersökas av tekniker.

I ett inledningsskede uppgav polisen att ingen person skadads i branden, vilket alltså senare visade sig vara fel.

På tisdagskvällen brann det i en annan lägenhet vid Hornstull på Södermalm. En person fick då föras i ambulans till sjukhus.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.