Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Brand i radhus i Botkyrka under kontroll

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Branden som härjade i ett radhus i Vårsta i Botyrka är under kontroll. Det eldhärjade huset är totalförstört.

– Vi arbetar nu med eftersläckningsarbete och funderar på att avveckla några av styrkorna, säger Per Tillander, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Polisen uppger att en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

Räddningstjänsten uppger att det är fastigheten i mitten av en radhuslänga om sammanlagt fem hus som fattat eld.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Strax efter klockan 15 övergick brandförsvaret till eftersläckningsarbete.

– Vi anser att branden är under kontroll. Men vi kommer ändå vara där fram till omkring 18 i kväll för att säkerställa att den släcks helt och hållet, säger Per Tillander.

Hela längan är evakuerad och området är avspärrat. I nuläget finns inga uppgifter om personskador. Polisen uppger att en person ska ha lämnat det brinnande radhuset.

Orsaken till branden är inte känd.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.