Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 22:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/brand-pa-atervinningscentral-risk-for-spridning/

STHLM

Brand på återvinningscentral – risk för spridning

En kraftig brand har utbrutit på en återvinningscentral i Rosersberg norr om Stockholm.
En kraftig brand har utbrutit på en återvinningscentral i Rosersberg norr om Stockholm. Foto: Alexander Mahmoud

En kraftig brand har utbrutit på en återvinningscentral i Rosersberg norr om Stockholm. Branden riskerar att spridas och personal från tio brandstationer är på plats. Polisen uppger att branden troligtvis har startats av en glasskiva som reflekterat solljuset.

Larmet om att en kraftig brand utbrutit på en återvinningscentral i Rosersberg, i Sigtuna kommun norr om Stockholm, inkom strax efter lunch på fredagen. 

Christer Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningstjänst säger att det brinner i en sopanläggning.

– Branden är ej under kontroll. Det är tio brandstationer och två befälsbilar på platsen, säger han.

Finns det någon fara för folk runtomkring?

– Det är ju en sopanläggning så vi har koll på personalen där. Och röken går i princip rakt upp så det är ju gynnsamt så.

Bild 1 av 2
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 2
Foto: Alexander Mahmoud

Finns det någon risk för att det ändrar sig och blir farligt?

– Jag har ingen aning om vad SMHI har sagt. Så jag vet inte, säger Christer Eriksson.

Polisen befinner sig också på platsen för att bistå räddningstjänsten, berättar Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Enligt uppgifter till polisen har branden också spridit sig till en intilliggande fastighet. 

– Det kom in nyss att det brann i någon fastighet också. Men jag vet inte mer än så. Vi är där och hjälper till att spärra av, säger Anna Westberg.

På sin hemsida skriver polisen att det i nuläget inte finns någon misstanke om att brott ligger bakom branden. Troligtvis bedöms den ha startat då en ”glasskiva förstärkt solljuset”.

Ämnen i artikeln

Sigtuna
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt