Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Brand vid modulhus för nyanlända – man gripen

En bild tagen kort efter branden i modulhusen i Fagersjö i oktober 2016. I måndags brann det i närheten av husen.
En bild tagen kort efter branden i modulhusen i Fagersjö i oktober 2016. I måndags brann det i närheten av husen. Foto: Magnus Hallgren

Räddningstjänsten larmades tidigt på måndagsmorgonen om en brand vid modulhusen för nyanlända i Fagersjö. På plats utsattes brandmännen för stenkastning av en aggressiv man och tvingades invänta polis. Mannen greps och är nu misstänkt för mordbrand.

Enligt lokaltidningen Mitt i kastade mannen sten mot de brandmän som försökte släcka branden. Polisen skriver på sin hemsida att mannen var aggressiv.

– Vi kunde inte komma fram till platsen eftersom det var för stökigt. Vi tvingades stå på skyddad brytpunkt innan polisen hade säkrat upp området, säger Christer Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms branförsvar, till SVT.

Den patrull som anlände till platsen försökte få kontroll över mannen med hjälp av pepparsprej, men utan framgång. Men till slut greps han och misstänks nu för mordbrand skadegörelse, våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och ofredande.

Inga brandmän ådrog sig några skador. Polis och väktare ska enligt polisen emellertid ha fått lindriga skador under tumultet. En rutade krossades också på en polisbil. 

Branden invid modulhusen i Fagersjö är det andra tillbudet på några månader. I oktober bröt en våldsam brand ut mitt i natten i ett modulhus när de flesta av de boende låg och sov.

Efter branden i höstas dröjde det till februari i år innan de nyanlända kunde flytta tillbaka.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.