Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 18:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/bredbandet-mycket-dyrare-for-hyresgaster-1/

STHLM

Bredbandet mycket dyrare för hyresgäster

Bild 1 av 8 Maxime de Azevedo, 34 år och Emma Ingestad, 31 år. Thorildsplan: ”Vi har precis bytt, det ligger på typ 500 kronor i månaden för 500 mbit. Vi har precis flyttat och fick då välja mellan två olika operatörer.”
Foto: Jonas Eriksson
Bild 2 av 8 Magnus Skelander, 38 år, Kungsholmen: ”Jag betalar 350 kronor i månaden för 100 mbit. Jag har det via företaget då jag är egenföretagare.”
Foto: Jonas Eriksson
Bild 3 av 8 Mona Kone, 46 år, Tumba: ”Vi har ett abonnemang som kostar 490 kronor. Jag tycker att det är dyrt då man även måste betala för mobilens internet.”
Foto: Jonas Eriksson
Bild 4 av 8 Sun Xiaojing, Fridhemsplan: ”Jag har ingen aning, jag bor i bostadsrätt. Man betalar separat och det funkar sådär, det avbryts då och då.”
Foto: Jonas Eriksson
Bild 5 av 8 Mikael Andrén, 50 år, Alvik: ”Det ingår i min föreningsavgift. Jag vet inte riktigt vad den är på, kanske betalar jag 50–100 kronor i månaden. Det funkar bra för mig.”
Foto: Jonas Eriksson
Bild 6 av 8 Inga-Lisa Engström, 87 år, Årtsa och Thure Godberg, 82 år, Täby: ”Vi har inte internet. Vi är för gamla och behöver inte något. Det gick bra förut utan internet. Räkningar betalar vi genom autogiro, säger Thure Godberg.”
Foto: Jonas Eriksson
Bild 7 av 8 Maria Stegrud, 48 år, Fredhäll: ”Det kostar 69 kronor i månaden genom bostadsrättsföreningen. Tidigare hade alla egna abonnemang, då var det dyrare.”
Foto: Jonas Eriksson
Bild 8 av 8 Lena af Petersens, 66 år, Lilla Essingen: ”Jag betalar ingenting för det ingår i min föreningsavgift. Jag vet inte hur snabbt det är men tycker det går ganska fort.”
Foto: Jonas Eriksson

Trots att alla Stockholmslägenheter har tillgång till samma billiga fibernät är bredband särskilt dyrt för hyrestagare. Hundratusentals hyresgäster i allmännyttan och hos privatvärdar måste betala upp till fyra gånger mer än bostadsrättsinnehavare för sitt bredband. Det visar en granskning DN gjort.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in