Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Bröder döms för mord i skyddsrum

2017 misshandlade de två bröderna sin kompis till döds i ett skyddsrum i Norsborg. Nu döms de av tingsrätten för bland annat mord till mångåriga fängelsestraff.

Det var i juni förra året som de två tidigare ostraffade bröderna, som är i 20-årsåldern, begav sig ut på vad som beskrivits som en våldsturné.

Efter att ha sparkat ihjäl en jämnårig vän i ett skyddsrum stal de bil. Kort därefter misshandlade de en anställd på ett hotell. En händelse som fångades på film av hotellets övervakningskameror.

När polis anlände till hotellet angrep de en polis och dennes tjänstehund. Under det tumult som uppstod försökte bröderna ta polisens tjänstevapen. Polisen skjuter då den ena brodern med flera skott.

Den äldre av de två bröderna döms till 14,5 års fängelse, den yngre döms till fängelse i 11,5 år. De döms bland annat för mord och misshandel. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.