Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-18 04:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/brostcancer-befaras-missas-med-ny-organisation/

STHLM

Bröstcancer befaras missas med ny organisation

Gun Forsslund är överläkare och har tidigare drabbats av bröstcancer. Hon är en av de som märkt av landstingets omorganisation av bröstcancervården.
Bild 1 av 3 Gun Forsslund är överläkare och har tidigare drabbats av bröstcancer. Hon är en av de som märkt av landstingets omorganisation av bröstcancervården.
Foto: Lisa Mattisson
Gun Forsslund skulle ha kallats till årlig kontroll redan i höstas. Men någon kallelse kom inte förrän den 12 juni. I våras i det andra bröstet. Under våren upptäckte hon själv en förändring i huden.
Bild 2 av 3 Gun Forsslund skulle ha kallats till årlig kontroll redan i höstas. Men någon kallelse kom inte förrän den 12 juni. I våras i det andra bröstet. Under våren upptäckte hon själv en förändring i huden.
Bild 3 av 3
Grafik: Stefan Rothmaier

Antalet bröstcanceroperationer har minskat med en fjärdedel i Stockholms län sedan början av året. Nedgången sammanfaller med omorganisationen av bröstcancervården vid årsskiftet, som orsakat köer till mammografi, och många kvinnor befaras gå med oupptäckt cancer. Flera patienter har också kallats försent till kontroller.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in