Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 11:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/buss-smet-fran-olycka-i-haninge/

STHLM

Buss smet från olycka i Haninge

En kvinna blev påkörd av en buss i linjetrafik i Haninge vid lunchtid på onsdagen. Kvinnan skadades inte allvarligt medan bussföraren misstänks för vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka. 

Klockan var 12.23 på onsdagen när larmet kom in till polisen. En fotgängare hade blivit påkörd av en buss i linjetrafik i anslutning till en stormarknad i Haninge.

Enligt polisens händelserapport bevittnades olyckan av en passagerare på bussen. Denne ska ha gjort föraren uppmärksam på vad som hänt men föraren körde vidare och stannade inte.

Anmälaren tog sig tillbaka till kvinnan för att se hur det var med henne och larmade samtidigt polis.

Det visade sig att fotgängaren stått på busshållplatsen och när bussen svängde ut slogs hon omkull av bussens bakparti. Hon blev inte allvarligt skadad men kördes till sjukhus för kontroll.

Polisen meddelar att bussföraren är identifierad och misstänkt för vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.

Ämnen i artikeln

Haninge
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt