Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 18:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/bussar-har-krockat-i-sollentuna-flera-skadade/

STHLM

14 personer till sjukhus efter busskrock i Sollentuna

Sammanlagt 23 personer skadades när två linjebussar frontalkrockade i Sollentuna i det hala väglaget på fredagseftermiddagen. 14 personer fördes till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet.

TT Text

Klockan 15.22 på fredagseftermiddagen kallades räddningstjänst, polis och ambulans kallas till Sollentuna sedan två SL-bussar kolliderat i det hala väglaget.

Totalt 23 personer skadades vid kollisionen. Enligt Region Stockholm fördes 14 personer till sjukhus. Vilken typ av skador det handlar om var oklart.

Enligt Arriva, som kör bussar för SL, skadades tre personer allvarligt.

– Bedömningen har gjorts av sjukvårdspersonal på olycksplatsen. Vi kan inte uttala oss om skadeläget, sade Hesam Akbari, presstalesperson vid Region Stockholm, på fredagen.

Ännu på lördagsförmiddagen är skadeläget oklart vad gäller de flesta av dem som fördes till sjukhus. Enligt de vårduppgifter DN tagit del av är fortfarande minst en person allvarligt men inte livshotande skadad.

Olyckan inträffade på Lomvägen i området Sjöberg i Sollentuna. Vägen spärrades av i båda riktningar. En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik inleddes.

På fredagskvällen undersöktes bussarna av polisens utredare och statens haverikommission. Båda bussarna skulle bärgas från platsen senare på kvällen.