Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Bussförare tvingas kissa utomhus

Busschaufförerna får äta stående och uträtta sina behov utomhus. Det efter att en rastlokal har stängts.

Sedan nio månader tillbaka har Keolis rast- och pauslokal i Hallunda i Botkyrka varit delvis stängd på grund av fuktskador. Den lokal som återstår är cirka 22 kvadrat. Förarna trängs, det luktar illa och det finns bara en toalett, i direkt anslutning till matsalen.

Keolis lovade i september att lokalen snarast ska återställas. Skyddsombudet är inte nöjd med svaret eftersom det saknas en tidplan och begär nu att Arbetsmiljöverket prövar frågan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.