Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-24 07:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/byggkaos-och-corona-slog-familjekrogen-i-spillror/

Anna Lallerstedt blev chef för sin fars livsverk. Pandemin blev droppen som fick bägaren att rinna över efter byggkaoset kring Slussen.

Byggkaos och corona slog familjekrogen i spillror

När Anna Lallerstedt tog över restaurang Gondolen efter sin far Erik anade hon inte att Slussen inom bara ett par år skulle förvandlas till ett enormt byggkaos, att restaurangen skulle blåsas ut av en ny renoveringsivrig fastighetsägare och att en pandemi skulle slå ut stora delar av Stockholms restaurangliv.

Det här är historien om ett av Stockholms mest kända landmärken – och berättelsen om en familjekrog som slogs i spillror.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 8 Katarinahissen, och Gondolen som sträcker sig ut på utbyggnaden mellan hiss och hus, är kända landmärken vid Slussen i Stockholm.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 8 I maj stängde restaurang Gondolen. Nu ska fastigheten renoveras.
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 8 Anna Lallerstedt var 16 år när hennes föräldrar tar tog över Gondolen. ”Då hade jag ingen känsla för Gondolen. Jag förstod den inte riktigt. Men sedan har den blivit som mitt andra hem.”
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 8 ”Jag sa tidigt att jag vill vara en del av Slussen och ombyggnationen, säger Anna Lallerstedt. Gondolen ska vara den lysande stjärnan när Slussen är klart. Det är vi och … Eiffeltornet!”
Foto: Anette Nantell
Bild 5 av 8
Foto: Anette Nantell
Bild 6 av 8 ”Jag kan fortfarande gräma mig över att jag borde gjort saker bättre, men jag å andra sidan kan inte se vad jag skulle ha gjort annorlunda. Man var ju inte förberedd på att det kunde inträffa tre sådana här saker samtidigt”, säger Anna Lallerstedt.
Foto: Anette Nantell
Bild 7 av 8 Nu är det bara bara tak och väggar kvar av restaurang Gondolen. ”Jag har sparat vissa detaljer som jag vill ha tillbaka för att folk ska känna igen sig”, säger Anna Lallerstedt.
Foto: Anette Nantell
Bild 8 av 8 ”Det finns så många företagare runt om Slussen som lidit ännu mer än vi”, säger Anna Lallerstedt.
Foto: Anette Nantell