Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Bytet av hårdvara klart på Karolinska

Other: Jonas Ekströmer/TT

Bytet av hårdvara är nu slutfört på Karolinska universitetssjukhuset, och stabsläget är över.

– Det har gått enligt plan, säger landstingets it-direktör Stefan Schildt.

Under ett dygn, från måndag klockan 10, har hårdvaran för it-nätverket på Karolinska universitetssjukhuset bytts ut. Under tiden har sjukhuset och landstingets sjukvårdsledning försatts i stabsläge, och sjukhuset har endast varit öppet för akuta intag av patienter. 

Stefan Schildt, IT-direktör för Stockholms läns landsting, säger på landstingets hemsida:

– Inkopplingen av den nya hårdvaran har gått enligt plan, och den tidigare hårdvaran är bortkopplad från nätet. Karolinska universitetssjukhuset börjar nu använda nätverket som vanligt. Våra IT-tekniker följer noga driftsituationen och har beredskap för att vidta åtgärder om något oväntat skulle uppstå. Vissa enstaka funktioner kan krångla initialt och exempelvis behöva startas om. IT-support finns tillgänglig som vanligt om något behöver åtgärdas.

Karolinska har avslutat sitt stabsläge och övergått till normalläge, men har fortsatt noggrann bevakning av eventuella it-relaterade händelser, uppger landstinget på sin hemsida. 

Vårdpersonalen har övergått till ordinarie rutiner. Landstingets regionala särskilda sjukvårdsledningen har efter samråd med Karolinska universitetssjukhuset också avslutat sitt stabsläge.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.