Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 18:49 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/champagne-vinnarnas-val-i-baren/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Champagne vinnarnas val i baren

I ett proppfullt Fotografiska prisades Stockholms bästa restauranger och barer i Gulddraken 2018. DN har minglat med vinnare och besökare för att ta reda på vilken drink de gillar bäst.

Framtidsdrakarna: Anton Nehro och Carolina Örtegren:

Vad betyder det här för er?

Anton: Mycket, någonstans är det här en bekräftelse på arbetet man lägger ner.

Carolina: Det betyder att man kämpar hårt

Vad händer efter det här:

Anton: Ge sig in i branchen och sen få dela ut fler drakar till andra.

Carolina: Jag ska äta god mat.

Gulddrakens hederspris: Magdalena Ribbing

– Det är väldigt roligt att få ta emot det här priset. Magdalena var väldigt banbrytande. När hon började skulle alla recensenter vara anonyma och såga alla krogar men hon gjorde något nytt, säger Sofia Kjellkvist.

Kafé: Fosch artisan pâtisserieMotivering: Först är det bakverken man fastnar för, små läckra konstverk. Men när man lyfter blicken är det tydligt att hos vinnaren i kafékategorin går samma hantverkskunnande igen i allt från frukostfrallor och sallader till semlor med glimten i ögat.Löjtnantsgatan 8, 08-528 000 77, http://fosch.se
Kafé: Fosch artisan pâtisserieMotivering: Först är det bakverken man fastnar för, små läckra konstverk. Men när man lyfter blicken är det tydligt att hos vinnaren i kafékategorin går samma hantverkskunnande igen i allt från frukostfrallor och sallader till semlor med glimten i ögat.Löjtnantsgatan 8, 08-528 000 77, http://fosch.se

Kafé: Fosch artisan pâtisserie

– Det känns så bra, jag är rädd att jag ska tappa balansen. Vi får jobba mer än vad vi redan gör. Vi håller redan på att växa så expansionsplanerna kanske får börja redan i morgon, säger Malin Eklund.

Bar: Folii

– Fantastikt, undebart och roligt! Vi har redan döpt draken till ”Gulledraken”. Ikväll blir det fest och sen ska vi jobba imorgon. Vi har haft ett "smekmånadsår" men nu ska vi jobba vidare, säger Béatrice Becher och Jonas Sandberg.

Krog budget: Brisket and friendsMotivering: Bakom den ruffiga ytan serveras genuin och smakrik lunch och brunch av ett slag vi verkligen inte är bortskämda med. De smaskiga, smältande möra köttstycken vi äter här motiverar väl den extra restid som krävs för att ta sig ut till ”dieseldalen”.Upplagsvägen 18, 070-834 95 40, www.brisketandfriends.se
Krog budget: Brisket and friendsMotivering: Bakom den ruffiga ytan serveras genuin och smakrik lunch och brunch av ett slag vi verkligen inte är bortskämda med. De smaskiga, smältande möra köttstycken vi äter här motiverar väl den extra restid som krävs för att ta sig ut till ”dieseldalen”.Upplagsvägen 18, 070-834 95 40, www.brisketandfriends.se

Budget: Brisket and Friends

– Vi är helt chockade! Vi håller liksom till i ett plåtskjul i Årsta så vi måste nog hitta på något sätt att bygga ut, säger Ludvig Åström.

Krog mellan: Kagges

– Det känns jättebra! Det var jätteoväntat, jag trodde att Ichi skulle vinna. Men det här är ett årsslit bakom det här priset, säger Kalle Lindskog

Krog lyx: SoyokazeMotivering: Här är det ”less is more” som gäller. Avskalat, intimt, pyttelitet och sublimt. Här får man som gäst en unik upplevelse där råvaran står i centrum medan man bjuds på en enastående enmansshow.Frejgatan 3, 08-599 95 473, http://soyokaze.se
Krog lyx: SoyokazeMotivering: Här är det ”less is more” som gäller. Avskalat, intimt, pyttelitet och sublimt. Här får man som gäst en unik upplevelse där råvaran står i centrum medan man bjuds på en enastående enmansshow.Frejgatan 3, 08-599 95 473, http://soyokaze.se Foto: Carl Bredberg

Krog lyx: Soyokaze

– Amazing and unbelievable, I dont know whats happening. Were gonna give even better quality and service. We really appreciate all our guests, säger Batjargal Ochirbat.

Vad gillar krogprofilerna själva när de går ut? DN frågar några i vimlet.

Sébastian Boudet, bagare:

– Alltså jag har inte så bra koll på Stockholm men Gro tycker jag är bra. Det är hållbart och de använder inga tillsatser.

– En bra champagne, inget massproducerat eller som anävnder bekämpningsmedel. Kanske från ett mindre märke.

Vilken drink dricker du när du ska fira något?Roy Fares, konditor.–Champagne, det viktiga är bara att den är jävligt god!
Vilken drink dricker du när du ska fira något?Roy Fares, konditor.–Champagne, det viktiga är bara att den är jävligt god! Foto: Carl Bredberg

Roy Fares, konditor:

– Jag måste säga att AG är bra men även Adam och Albin. Fast det finns för många bra restauranger i Stockholm, det beror helt på vad man är ute efter.

– Champagne, det viktiga är bara att den är jävligt god!

Vilken drink dricker du när du ska fira något?Sigrid Bárány, bloggare och kock, med Sandra CharlezSigrid: –Jag är väldigt förtjust i restaurangen Taks Martini.
Vilken drink dricker du när du ska fira något?Sigrid Bárány, bloggare och kock, med Sandra CharlezSigrid: –Jag är väldigt förtjust i restaurangen Taks Martini.

Sigrid Bárány, bloggare och kock:

– Rolfs kök, de har ärlig mat som är klassisk men ändå inte tråkig. När man är där tredje gången vet de vem man är och känner igen en och vet vad man vill ha.

– Jag är väldigt förtjust i Taks martini.

Vilken drink dricker du när du ska fira något?Ninna Prage, bloggare, och Annika Leone, journalistNinna: –Champagne eller Dry Martini. Annika: –Jag säger också champagne, jag får väl vara tråkig.
Vilken drink dricker du när du ska fira något?Ninna Prage, bloggare, och Annika Leone, journalistNinna: –Champagne eller Dry Martini. Annika: –Jag säger också champagne, jag får väl vara tråkig. Foto: Carl Bredberg

Annika Leone och Ninna Prage:

Ninna: Hantverket, moffig husmanskost!

Annika: Mina två bästa upplevelser har varit på Adam och Albin och Aloë. Jag har varit nöjd när jag har gått därifrån.

Ninna: Champagne eller Dry martini.

Annika: Jag säger också Champagne, jag får väl vara tråkig.

Vilken drink dricker du när du ska fira något?Sebastian Gibrand, kock–Ett glas med kall mjölk.
Vilken drink dricker du när du ska fira något?Sebastian Gibrand, kock–Ett glas med kall mjölk. Foto: Carl Bredberg

Sebastian Gibrand, kock:

– Adam och Albin, de har hittat något nytt och eget. Det är nästa generation tror jag.

– Ett glas med kall mjölk.

Vilken drink dricker du när du ska fira något?Markus Aujalay, kock–Jag är lite dålig på drinkar men champagne skulle jag säga. En god champagne kan man dricka som den är.
Vilken drink dricker du när du ska fira något?Markus Aujalay, kock–Jag är lite dålig på drinkar men champagne skulle jag säga. En god champagne kan man dricka som den är. Foto: Carl Bredberg

Markus Aujulay, kock:

– Oj, svår fråga. Sturehof skulle jag säga, man kan gå dit och äta en lång lunch eller en snabb middag. Sen har de en varierande meny också.

– Jag är lite dålig på drinkar men champagne skulle jag säga. En god champagne kan man dricka som den är.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.