Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 10:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/chefen-for-barnakuten-katastrofala-konsekvenser-om-sjukskoterskorna-sager-upp-sig/

STHLM

Chefen för barnakuten: ”Katastrofala konsekvenser om sjuksköterskorna säger upp sig”

Foto: Magnus Hallgren

35 sjuksköterskor på Nya Karolinskas barnakut hotar att säga upp sig i protest mot ett nytt arbetstidsavtal. Det gör enhetens chef Malin Ryd Rinder mycket bekymrad.

– Jag är självklart jätteorolig. För oss skulle det få katastrofala konsekvenser, säger hon.

Rätta artikel

Det var i slutet av förra veckan som över hälften av sjuksköterskorna på Nya Karolinskas barnakut i Solna, riktade ett öppet brev till chefer och sjukhusledningen på Karolinska och till finansregionrådet Irene Svenonius (M), i protest mot det nya arbetstidsavtalet, som för många innebär lägre lön för samma arbete. 

Sjuksköterskorna vittnar om att de sedan i januari fört fram olika förslag till ledningen för att försöka påverka införandet av det nya arbetstidsavtalet men hela tiden fått nej. 

Malin Ryd Rinder, funktionschef för barnakuten på Karolinska i Solna och Huddinge, säger att hon kan bekräfta sjuksköterskornas bild. 

– Jag kan i till stor del bekräfta deras bild och oro. Jag har gjort riskanalyser tillsammans med dem och räknat med analysverktyget som finns. Vi har haft frågan på bordet sedan i höstas, säger hon. 

Införandet av det nya arbetstidsavtalet för sjuksköterskor som förhandlats fram mellan tidigare Stockholms läns landsting och Vårdförbundet innebär en centralisering genom att många lokala arbetstidsavtal ersätts av ett enda gemensamt. Det är tvingande för sjukhusen och vårdverksamheter att införa det nya avtalet som lyfts fram som ett avtal som ska få sjuksköterskor att stanna kvar, bland annat genom att det är lättare att ta ut inarbetad tid i ledighet.

Men för verksamheter som är i full gång under kvällar och helger, exempelvis inom intensivvård och akutverksamhet, och som tidigare haft speciella avtal för ob-ersättning innebär avtalet som gäller från 1 april inkomstsänkningar, för sjuksköterskor på barnakuten med mellan 1.000 och 4.000 kronor i månaden. 

– Arbetstidsmodellen är väldigt bra för en stor del av Regionens medarbetare som arbetar i dygnet-runt-verksamhet. Men de grupper som har haft speciella avtal och som exempelvis arbetar inom akutsjukvård och intensivvård drabbas negativt eftersom de har haft andra ersättningsmodeller för obekväm arbetstid. Kväll, natt och helg är kanske den tuffaste belastningen för min persona. Det beaktar inte den här nya modellen för Region Stockholm, säger Malin Ryd Rinder.

Barnakutens anställda är den senast i en rad av verksamheter som anslutit sig till protester mot det nya arbetstidsavtalet. Tidigare har ett tjugotal sjuksköterskor från intensivakuten och en grupp sjuksköterskor inom neonatalvården på Karolinska och Danderyds sjukhus sagt upp sig.

Finansregionrådet Irene Svenonius har tidigare svarat att det är sjukhusens ansvar att implementera avtalet och att avtalet syftar till hållbara arbetsvillkor. 

Hade det behövts ett gemensamt grepp för införandet?  

– Jag tycker att vi alla från Region Stockholm, Vårdförbundet till chefsleden ner till golvet på sjukhusen har ett gemensamt ansvar. Vi borde alla stanna upp och reflektera över hur införandet har gått till, och över hur det hade kunnat göras på ett annat sätt, säger Malin Ryd Rinder.

Malin Ryd Rinder, funktionschef för barnakuten på Karolinska i Solna och Huddinge. Foto: Karolinska

Sjukhusledningen på Karolinska har erbjudit sjuksköterskorna ett extrapåslag på 3.000 kronor i månaden i två månader, och 1.500 kronor, som längst fram till september 2020, i övergången mellan de båda avtalen. Sjuksköterskorna har krävt lönehöjningar på i storleksordningen 5.000 kronor i månaden. 

– Vi måste diskutera det inkopplingsförfarande vi valt på sjukhuset, om det är tillräckligt. Det är en diskussion som måste föras med ledningen. 

Hur orolig är du att sjuksköterskorna börjar säga upp sig? 

– Jag är självklart jätteorolig. För oss skulle det få katastrofala konsekvenser. På barnakuten i Solna finns inte en enda inhyrd medarbetare och för mig är sjuksköterskorna oerhört viktiga att behålla. De har en unik kompetens. Avtalet är centralt, och det som krävs nu är en bred dialog, säger Malin Ryd Rinder.

Läkargruppen på intensivakuten, som i ett öppet brev ställt sig bakom sjuksköterskorna där i deras krav på löneökningar, och varnat för att verksamheten kan behöva stänga, har nu fått svar från sjukhusledningen. I ett brev till läkargruppen skriver Patrik Rossi, funktionschef för akutverksamheten och Patricia Enocson, HR-direktör på Karolinska, att de delar läkarnas oro för att många erfarna sjuksköterskor på intensivakuten ska sluta, samtidigt som de hänvisar till sjukhusets beslutade och tillfälliga lönetillägg: 

”Det är vår förhoppning att detta tillsammans med andra åtgärder på arbetsplatsen, ska förbättra arbetsmiljön på intensivakuten, och att medarbetare väljer att stanna kvar”. 

DN har sökt sjukhusdirektör Björn Zoëga för att ställa frågor om sjukhusets införande av det nya arbetstidsavtalet. 

Sjukhusledningen lämnar via presstjänsten en skriftlig kommentar via HR-direktören Patricia Enocson som uppger att diskussionerna om individuella nivåer inom de olika verksamheterna på Karolinska, inom ramen för det nya avtalet, fortsätter.

Läs mer:

35 sjuksköterskor på Karolinskas barnakut hotar att säga upp sig

Sjuksköterskor säger upp sig i protest mot nytt avtal

Läkare om sjuksköterskeflykten: Vi kan behöva stänga intensivakuten