Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Cissi Wallin: Vi antar utmaningen att skämta om Metoo

Cissi Wallin.
Cissi Wallin. Other: Rebecka Uhlin

PK-klubben är tillbaka. På tisdagskvällen levererar Clara Henry och Cissi Wallin med gäster ”rättvisemärkt och batik-odlad humor från ’PK-eliten’” på Södra teatern. Cissi Wallin utlovar bland annat skämt om Metoo.

Vad gör PK-klubben speciell?

– Det är ganska få klubbar som drivs av kvinnor. Det är fortfarande väldigt grabbigt och det är fortfarande, vad jag kan tycka, inte särskilt smart humor. Vi tycker att det fattas en samtidssatirisk klubb som är lite smart och som inte bara består av en massa sköna snubbar. Du kan fortfarande gå på standupklubb i Stockholm och se killar som har kört samma skämt sedan 1993 – och tycker att det är jättekul. Vi försöker uppdatera lite och ta ett nytt fräscht grepp, om man får säga så.

Vad betyder det för dig att vara PK (politiskt korrekt)?

– Jag letar nog fortfarande efter vad det är. Som debattklimatet ser ut nu så tycker många att PK är någonting dåligt. De tycker att man ska vara rasist, antifeminist och homofobisk, för då är man liksom inte PK och då är det bra. Jag famlar fortfarande efter min inre PK och att ta reda på vad det är, och det är mycket det vi gör upp med på den här föreställningen. Att den heter PK-klubben är också med glimten i ögat. Vi utmanar ju också det som är PK och driver med bilden av vad det är, så det finns en dubbel mening i det.

Det här är höstens tredje PK-klubb. Sedan förra uppträdandet har nyhetsflödet dominerats av Metoo, där du själv hade en framträdande roll. Går det att skämta om Metoo?

– Det kommer vi faktiskt att göra, vi kommer att ta upp det. Det måste vi på något sätt. Vi kommer att anta den utmaningen. Allt beror såklart på hur man skämtar om det, men vi kommer att beröra ämnet. Min tanke är att det finns humor i allting. I allt som är svårt, jobbigt och bisarrt, just för att det är så laddat och svårt, så kan man hitta humor, cynism och satir.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.