Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Civil polisbil eldhärjad i Rinkeby

En civil polispatrull som på söndagen var på uppdrag i Rinkeby i norra Stockholm upptäckte efter slutförd insats att den civila bil de färdats med och parkerat utanför en adress brann invändigt. Brandförsvaret larmades och bilbranden var snart släckt.

Fler polispatruller kom till platsen och en av dessa utsattes för stenkastning.
 
– Poliserna var ute på ett helt normalt uppdrag, det fanns ingen hotbild i sammanhanget, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisens länskommunikationscentral.

Det finns tills vidare ingen misstänkt för branden eller stenkastningen. Anmälan kommer att skrivas om skadegörelse genom brand och försök till grov misshandel.

Ingen person ska ha kommit till skada.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.