Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 16:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/clownincidenter-oroar-polisen-infor-halloween/

STHLM

Clownincidenter oroar polisen inför halloween

Bild 1 av 6 Hur känner du inför clowner? Noa Gadelius, 25 år, seglare, Södermalm– Jag tycker de är opålitliga. De är snuskiga och skrämmer barn. Jag tycker absolut inte om dem.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 6 Hur känner du inför clowner? Maria Brauer, 48 år, sjukgymnast, Kungsholmen– Min 15-åring har pratat om att hon tycker de är obehagliga efter att ha tittat på skräckfilmer.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 6 Hur känner du inför clowner? Lotta Fredborg, 65 år, pensionär, Kungsholmen– De försöker skrämmas ibland. En gång var jag på cirkus och då var det en som pussade mig så jag blev röd och vit i ansiktet.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 6 Hur känner du inför clowner? Daniel Brauer, 9 år, studerande, Kungsholmen– Jag har varit på sjukhus i Schweiz och bara träffat snälla clowner.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 5 av 6 Hur känner du inför clowner? Greger Rösnes, 52 år, vd, Södermalm– Jag har bara erfarenhet av dem från cirkus.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 6 av 6
Foto: Saul Loeb / AFP

Många förknippar clowner med cirkus eller barnkalas. Nu verkar det som om den amerikanska trenden med clownutklädda personer med onda motiv har kommit till Sverige.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in