Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-12 19:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/covid-19-har-satt-fokus-pa-fragan-om-aldres-ratt-att-fa-do-hemma/

STHLM

Covid-19 har satt fokus på frågan om äldres rätt att få dö hemma

”Många av våra patienter är inte betjänta av sjukhusens resurser. För många är det tryggast att få palliativ vård hemma”, säger Marie Aastrup, specialistläkare från ASIH Stockholm Södra.
”Många av våra patienter är inte betjänta av sjukhusens resurser. För många är det tryggast att få palliativ vård hemma”, säger Marie Aastrup, specialistläkare från ASIH Stockholm Södra. Foto: Lotta Härdelin

Rätten att få dö hemma – i Stockholm är det en extremt komplex fråga. Vårdvalet har lett till att såväl äldreomsorg och hemtjänsten i dag utgör en fragmenterad marknad där viktig information ibland faller mellan stolarna, vilket inte sällan skapar hinder på vägen.

På ett sätt har utbrottet av covid-19 varit positivt: det har satt fokus på frågan om hur hemtjänsten, hemsjukvården och regionens palliativa vård samverkar.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in